Müsliscones

Smakfulle scones som passer ypperlig til frokost.
Brunostboller
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 16 stk
8 dl hvetemel
4 dl sammalt spelt, grov
4 ts bakepulver
1 ts salt
2 ss sukker
200 g smør
5 dl frokostblanding (4-korn) (eller annen müsli)
1 stk egg
4 dl lettmelk
150 g tranebær (evt rosiner)

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 °C. 
  2. Bland sammen hvetemel, sammalt spelt, bakepulver, salt og sukker. Smuldre i smøret. Du kan godt bruke kjøkkenmaskin. 
  3. Rør inn müsli, egg og melk til en jevn masse. Den skal være litt klissete. 
  4. Hell deigen ut på en melete overflate og kna inn tørkede tranebær. 
  5. Form deigen til en tykk pølse og skjær pølsen i 16 like store skiver.
  6. Legg de på et stekebrett dekket med bakepapir og stek de midt i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne.
    Kokkens tipsLag en dobbel porsjon og frys ned halvparten. Ta opp etter behov og til de kjapt i ovnen. Da har du tilgang på en enkel og smakfull frokost når som helst.