Müsliscones

Smakfulle og enkle grove scones med tranebær som passer ypperlig til frokost eller kvelds. 

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 16 stk
480 g hvetemel
240 g sammalt spelt, grov
4 ts bakepulver
1 ts salt
2 ss sukker
200 g smør
5 dl frokostblanding (4-korn) (eller annen müsli)
1 stk egg
4 dl lettmelk
150 g tranebær (evt rosiner)

Fremgangsmåte

Kokkens tips

Lag en dobbel porsjon og frys ned halvparten. Tin dem raskt i ovnen ved behov, så har du tilgang på en enkel og smakfull frokost når som helst. 

  1. Sett ovnen på 220 °C.
  2. Bland sammen hvetemel, sammalt spelt, bakepulver, salt og sukker. Smuldre i smøret. Du kan godt bruke kjøkkenmaskin. 
  3. Rør inn müsli, egg og melk til en jevn masse. Den skal være litt klissete. 
  4. Hell deigen ut på en melete overflate og kna inn tørkede tranebær. 
  5. Form deigen til en tykk pølse og skjær pølsen i 16 like store skiver.
  6. Legg skivene på et stekebrett dekket med bakepapir og stek dem midt i ovnen i 10-15 minutter, til de er gylne.
    3 om dagen-tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til sconesene så får du i deg 1 av 3 om dagen.