Scones med cottage cheese

Scones passer kjempegodt til frokost, lunsj, i matpakken eller som et lite mellommåltid.

Adventskrans Muffins med ost og grønnsaker
enkel
Så sunt, og så godt
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
4 dl sammalt hvete, fin
4 dl hvetemel
1 ts salt
1 ss bakepulver
250 g cottage cheese
4 dl skummet melk

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 250 °C.
  2. Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett cottage cheese og melk. Rør deigen raskt sammen for hånd. Deigen skal ikke være fast. 
    Ernæringsrådgiverens tips

    Hvis du ønsker en grovere variant kan du bytte ut hvetemelet med havregryn eller havremel. Tilsett gjerne litt frø eller knuste mandler også.

  3. Benytt to spiseskjeer og sett runde kaker, 5-7 cm i diameter, på en bakepapirkledd stekeplate. Stek dem midt i ovnen i 10-12 minutter.
    Kokkens tips

    Røren holder seg godt i kjøleskap i et par dager, og sconesnen kan fint fryses.