Sjokoladehorn

Horn med sjokoladefyll smaker fantastisk og gjør gjærbaksten litt mer spennende.

Kringler med vaniljekrem og krokanstrø Snurrer med pistasj- og vaniljefyll
vanskelig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 35 stk
5 dl lettmelk
50 g gjær
2 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
2 dl sukker
2 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
300 g smør
200 g finhakket lys kokesjokolade
2 ts melis (til å drysse over)

Fremgangsmåte

  1. Varm melken til den er lunken, og smuldre gjæren i litt av væsken og rør ut. Tilsett resten av melken
  2. Bland i resten av ingrediensene, og tilsett så mye mel at deigen blir smidig. Arbeid den godt, gjerne i 10 minutter. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  3. Kjevle deigen ut til et rektangel. Ha smør direkte fra kjøleskapet, og høvle det med ostehøvel som legges slik at det dekker 2/3 av leiven. Brett deigen sammen, først den delen uten smør og deretter en gang til. Brett deigen 3 ganger på tvers og 3 ganger på langs. Kjevl ut og brett en gang til. Arbeid raskt så ikke smøret blir for mykt. Smøret skal danne "flak" i hornene.
  4. Kjevl ut igjen, og del i lange strimler med 12-15 cm bredde. Disse deles sikk-sakk i trekanter. Legg en spiseskje sjokolade på hver, og rull sammen. Bøy dem så den spisse enden er inne i buen.
  5. Etterhev hornene, og stek dem ved 225 grader i 10-15 minutter til de får fin farge.