Skoleboller med rips

Den tradisjonelle skolebollen får en ny og spennende vri ved å putte rips i vaniljekremen.
Deilige snurrer med ferske blåbær Kringle med skogsbær og mandler
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
1 dl melk
15 stk gjær ,fersk (1/3 pose tørrgjær)
3 stk egg (1 egg til pensling)
15 g sukker
300 g hvetemel
100 g siktet speltmel
50 g maisstivelse (maizena)
1 ts salt
100 g smør ,romtemperert
50 g rips
200 g ferdig vaniljekrem

Fremgangsmåte

  1. Varm opp melken til ca. 37 grader.
  2. Smuldre gjæren og rør den ut i melken.
  3. Ha melkeblandingen i en bakebolle og bland inn sukker og egg.
  4. Tilsett de andre ingrediensene unntatt smør i bakebollen og elt sammen til en smidig deig i ca. 10 minutter.
  5. Tilsett smøret og elt deigen i ca. 10 minutter til slik at smøret er eltet godt inn.
    Kokkens tipsHer kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  6. Dekk til deigen og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar ca. 45 minutter.
  7. Del deigen i 12 små biter og rull dem til boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie, og la bollene etterheve i ca. 45 minutter.
  8. Lag en grop i bollen med en skje og ha i vaniljekrem. Bollene pensles med pisket egg og stekes i forvarmet ved 185° C i ca. 15 minutter. Etter ca. 10 minutter stikker du noen rips ned i vaniljekremen før du steker videre i ca. 5 minutter til.
  9. Avkjøl bollene på rist.  
    Kokkens tipsDu kan lage mange varianter av boller med denne grunnoppskriften og hvilket fyll du ønsker å ha i bollene er det bare fantasien som setter grenser for.