Sukkerboller

Lag bollene litt ekstra søte ved å gi dem et lite sukkerdryss.

Urtebaguetter Fikenbrød
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 30 stk
1 pk gjær (50 g)
5 dl skummet melk
50 g smør
5 dl lettmelk
1 beger kvarg naturell (f.eks Kesam)
1 ½ dl sukker
½ ts salt
17 dl hvetemel
1 dl rosiner
1 stk sammenvispet egg (til pensling)
½ dl sukker (til å drysse på bollene)

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjær i en bolle. Smelt smør, tilsett melk og la det bli lunkent (37 °C). Rør ut gjæren i den lunkne væsken.
  2. Tilsett kvarg, sukker, salt og mesteparten av melet. Arbeid deigen til den blir smidig og ikke klisser. La den heve på et lunt sted i ca 30 minutter.
  3. Ha deigen på bakebordet og elt den godt. Elt rosinene inn i deigen. Del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller.
  4. Sett bollene på bakepapir eller en smurt bakeplate. La bollene heve til dobbelt størrelse under plast på et lunt sted i 20 - 30 minutter.
  5. Pensle bollene med egg, dryss med sukker og stek i ovnen på 250 °C i 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.