Tebirks med valmuefrø

Tebirks smaker godt med ost, syltetøy eller marmelade på.
Brød med linfrø og bokhvete Lussekatter
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 10 stk
3 ½ dl vann
50 g meierismør
25 g gjær
1 ts sukker
½ ts salt
500 g hvetemel
50 g meierismør , halvsmeltet
1 stk egg , til pensling
2 ss valmuefrø , til å strø på

Fremgangsmåte

  1. Varm vann og smør til det er fingervarmt, ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i væsken.
  2. Rør inn sukker, salt og mel. Arbeid deigen raskt sammen for at den ikke skal bli seig. La deigen heve til dobbel størrelse under plast.
  3. Ha deigen på bakebordet. Kjevle den til et rektangel på ca. 22 x 80 cm. Stryk det halvsmeltede smøret langsetter på 2/3 av deigen. Brett leiven i tre med den usmurte delen først inn. Snu skjøten ned mot bordet og skjær 4 cm brede stykker.
  4. Sett stykkene på stekeplate med skjøten ned. La dem etterheve under plast på et lunt sted i 30 minutter.
  5. Pensle med egg og strø rikelig med valmuefrø over. Stekes til de er gylne i stekeovnen ved 250 °C i 12 - 15 minutter. Avkjøles på rist.