Vaniljestenger

Vaniljestenger faller i smak hos de fleste, prøv du også. 

Kanelboller med kvarg Bladet kuvertbrød
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 35 stk
250 g smør
6 dl lettmelk
50 g gjær
2 stk egg
2 dl sukker
1 krm salt
3 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
Fyll:
200 g ferdig vaniljekrem
60 g perlesukker

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele, ta den av platen, og tilsett melken.
  2. Ha det over i en bakebolle, smuldre i gjær og tilsett egg, sukker, salt og kardemomme.
  3. Ha i hvetemelet litt etter litt mens det eltes inn i deigen. Dekk til med et klede, og hev til dobbelt størrelse.
  4. Kjevle en avlang leiv (ca 15 cm bredde), legg på vaniljefyll og brett den ene halve bredden over den andre. Del deigen i 3 cm brede remser.
  5. Etterhev stengene, og før steking pensles de med egg, og strøs med perlesukker på toppen.
  6. Stekes på midterste rille i ovn, ved 225 °C i 10-12 minutter.