Vifte med mandelmasse

Gjærbakst smaker alltid godt. Prøv disse søte små mandelvifter med perlesukker til kaffen.

Vaniljeboller Hjerteboller
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 30 stk
250 g smør
6 dl lettmelk
50 g gjær
2 stk egg
2 dl sukker
¼ ts salt
3 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
Fyll:
100 g kransekakemasse
100 g ferdig vaniljekrem
60 g perlesukker
1 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele, ta den av varmen og tilsett melken. Rør om og sjekk at temperaturen er omlag 37 °C.
  2. Ha væsken over i en kjøkkenmaskin eller bakebolle. Smuldre i gjæren, tilsett sammenpisket egg, sukker, salt og kardemomme.
  3. Ha i hvetemel litt etter litt mens deigen eltes sammen. Deigen skal være smidig og slippe bakebollen. Strø litt mel over deigen, dekk med plast og la deigen heve i ca. 30 minutter på et lunt sted til dobbel størrelse.
  4. Elt deigen lett på bakebordet og kjevle ut deigen til ca. 1 cm tykkelse. Stikk ut runde leiver på ca. 10 cm i diameter.
  5. Legg på en skje med kransekakemasse og vaniljekrem. Pensle kanten på den ene siden med sammenpisket egg og brett leiven over til en halvsirkel.
  6. Legg viftene på en stekeplate med bakepapir. Skjær 5 fine snitt i kanten. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.
  7. Pensle med sammenpisket egg og strø med perlesukker før steking. Stek viftene midt i ovn ved 225 °C i ca. 8 minutter. Avkjøl viftene på rist.