Skogsbærkake

En frisk og lett kake eller dessert som passer til enhver anledning. Bruk de bærene du har lyst på eller har tilgjengelig. 

middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

Bunn:
125 g sukker
75 g mandler
2 stk eggehvite
75 g sukker
Fyll:
100 g blåbær
100 g bringebær
50 g bjørnebær
25 g solbær
25 g rips
10 stk gelatinplater
1 beger kvarg naturell (f.eks Kesam)
1 beger kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
200 g yoghurt naturell

Fremgangsmåte

Bunn: 

  1. Sett stekeovnen på 175 ºC. 
  2. Mal mandlene. 
  3. Pisk romtempererte eggehviter til stivt skum i en kjøkkenmaskin.
  4. Tilsett sukker mens du fortsatt pisker, slik at det blir en stiv og luftig marengs.
  5. Skjær marengsen forsiktig inn i mandlene. 
  6. Legg bakepapir i bunnen av en springform (26 cm) eller en rektangulær form (20 x 33 cm) og fordel mandelmassen jevnt i formen. Sett formen i ovnen og stek den i 15 minutter. 

    Fyll: 

  7. Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca 7 minutter. 
  8. Bland kvarg, yoghurt og sukker.
  9. Varm opp bærene i en kasserolle og mos de i en blender eller med en stavmikser. 
    Kokkens tips

    Blandingsforholdet på bærene, og hvilke bær du ønsker å benytte, bestemmer du selv. Tilsammen skal det bli 300 g bær.

  10. Løs opp gelatinplatene i den varme bærmosen under omrøring, før du avkjøler det hele.  
  11. Hell bærmosen i en tynn stråle i meieriproduktblandingen under stadig omrøring.
  12. Hell blandingen over den avkjølte mandelbunnen. 
  13. Sett kaken kaldt til fromasjen er stivnet. Minimum 3 timer.
  14. Pynt med sitronmelisse og friske bær.