Yoghurtkake à la Charlotte Russe

En morsom kake som ser flott ut på kakebordet.

Hjertekake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 6 stk
Rullekake:
4 stk egg
125 g sukker
½ ts bakepulver
125 g hvetemel
2 ss sukker (til å strø på papiret)
8 ss bringebærsyltetøy , eller annet syltetøy
Fromasj:
3 dl kremfløte
5 dl yoghurt med skogsbær , eller annen bæryoghurt
1 pk gelépulver med jordbærsmak
2 ½ dl vann

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
  2. Sikt sammen mel og bakepulver, og vend det forsiktig inn i røren.
  3. Hell røren i bakepapirkledd langpanne på 25 x 35 cm (til en kake på 6 - 8 porsjoner), og stek kaken i ovnen på 200 °C i 10 - 12 minutter.
  4. Legg matpapir på benken og dryss på sukker, slik at det er klart til å hvelve kaken på. Vær rask, trekk bakepapiret av kaken og smør romtemperert syltetøy jevnt over kaken. Rull kaken sammen fra langsiden til en fast rull. Avkjøl kaken.

    Fromasj:

  5. Visp kremfløten og bland i yoghurten. Velg den du liker best.
  6. Kok opp vann. Løs geléen opp i det kokende vannet. Avkjøl litt og rør det inn i yoghurtblandingen.
  7. Skjær rullekaken i skiver og dekk en rund kakeform i bunnen og opp langs sidene med rulladeskiver. Hell i fromasjen og la kaken stå kaldt til fromasjen er stiv. Ta den ut av formen og sett kaken på fat.
  8. Pynt den gjerne med frukt som passer til yoghurtsmaken.