Svensk ostekake

Den tradisjonelle svenske ostekaken er frisk og god med rosiner og mandler. Kaken smaker ekstra godt lun med pisket krem og friske jordbær.

middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

500 g cottage cheese
4 stk egg
60 g sukker
30 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ½ dl crème fraîche orginal, 35 %
½ dl melk
1 dl mandler
1 dl rosiner
1 stk sitron

Fremgangsmåte

  1. Trykk cottage cheese gjennom et dørslag eller kjør den til en fin masse med en stavmikser eller foodprosessor.
  2. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosisen med en håndmikser (bruk romtempererte egg).
  3. Sikt hvetemel og vaniljesukker og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
  4. Finhakk mandler og riv sitronskall.
  5. Rør inn cottage cheese, crème fraîche, melk, sitronskall, rosiner og mandler i eggedosisen.
  6. Hell røren i en smurt eller bakepapir belagt springform på ca. 24 cm i diameter. Stek kaken i forvarmet ovn ved 175 °C i omlag 1 time. Kaken er ferdig når den føles fast og er lys brun oppå. Spis kaken lun med syltetøy eller friskebær og pisket kremfløte.