Lettvint eplekake

En deilig nybakt eplekake etter turen behøver ikke by på de største utfordringene. Planlegg litt på forhånd så blir det en søt avslutning for alle.

Frisk bærpai Plommepai
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

2
100 g smør
2 dl hvetemel
50 g sukker
1 stk egg
50 g kvarg naturell (f.eks Kesam)
2 stk eple
1 ss sukker
1 ts malt kardemomme
1 ts malt kanel
2 ts smør
2 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)

Fremgangsmåte

Før turen:

  1. Lag mørdeigen ved å smuldre smør, mel og sukker. Tilsett egg og naturell kvarg, og bland godt sammen til en smidig deig. Legg deigen i en pose i minst en time slik at den holder seg smidig.
  2. Kjevle et hjerte eller bruk hendene til å lage en flat form før du skjærer et hjerte.
  3. Skjær eplene i tynne skiver og legg dem i en pose med sukker, kanel og kardemomme (dette kan gjøres før turen).

    På turen:

  4. Legg epleskivene på hjertet. Strø over sukker, kardemomme og kanel.
  5. Stek i panne i glørne eller i aluminiumsfolie i 15 minutter.
  6. Legg eventuelt to smørklatter på like før servering.
  7. Servér vaniljekvarg til, eller legg en klatt på kaken.