Lune epler med smuldrelokk

Den enkle, gode og raske søndagsdesserten som der perfekt når du har liggende noen epler på fruktfatet.

Epleterte Pai med kvarg
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
5 stk eple
2 ss sukker
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
100 g sjokolade (kan utelates)
100 g revet marsipan (kan utelates)
Smuldrelokk:
2 dl hvetemel
2 ss sukker
100 g smør

Fremgangsmåte

  1. Skrell eplene, fjern kjernehuset og kutt de i terninger. Fordel dem i en ildfast form på ca 25 x 17 cm. Dryss over sukker, kanel, ingefær, hakket sjokolade og marsipan.

    Smuldrelokk:

  2. Smuldre sammen mel, sukker og smør til det er en grynet masse. Dryss smulene over eplene og stek dem ved 200 ºC til lokket er gyllent og eplene er møre (25 - 30 min).
  3. Serveres lun med pisket krem, vaniljekvarg eller vaniljeis.