Pai med kvarg

En lett og frisk avslutning på et godt måltid, eller kanskje bare noe godt til kaffen?
Lune epler med smuldrelokk Smuldrepai i porsjonsformer
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

Paibunn:
50 g havregryn
2 ss sukker
100 g hvetemel
125 g smør
2 ss vann
Fyll:
280 g kvarg naturell (f.eks Kesam) original
70 g kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
4 ss matfløte
3 stk egg
150 g sukker
1 stk appelsin , revet skall
50 g pinjekjerner

Fremgangsmåte

Paibunn:

  1. Sett stekeovnen på 190 ºC.
  2. Ha havregryn og sukker i foodprosessoren og kjør grynene til de er blitt til mel.
  3. Ha i hvetemel, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) og vann. Kjør deigen i ca 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du ikke samlet den, må du tilsette litt ekstra vann.
  4. Press deigen forsiktig sammen, til en flat runding. Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 30 minutter.
  5. Kjevle deigen ut på et melet bakebord, og kle en springform eller paiform (26 cm i diameter).
  6. Prikk bunnene med en gaffel, og sett den kaldt i ytterlige 30 minutter.
  7. Forstek paibunnen i 15 minutter.

    Fyll: 

  8. Visp kvarg, fløte, egg, sukker og finhakket appelsinskall sammen i en bolle.
  9. Hell fyllet i paibunnen, og dryss pinjekjernene over.
  10. Demp varmen i ovnen til 160 ºC, og stek paien til fyllet er stivnet, ca 35 minutter.
  11. Avkjøl paien, og ta den ut av formen.
  12. Pynt med bær eller frukt.