Plommepai

Overrask med en søt plommepai neste gang du skal på tur, eller lag den samme gode paien hjemme på kjøkkenet.

Lettvint eplekake Epler i skjul
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
Paibunn:
100 g meierismør
2 dl hvetemel
50 g sukker
1 stk egg
50 g kvarg naturell (f.eks Kesam)
Plommefyll:
1 dl kompott plomme
1 ss sukker
2 ss smør
2 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)

Fremgangsmåte

Paibunn:

  1. Lag mørdeig ved å smuldre smør, mel og tilsett egg og kvarg naturell.
  2. La deigen hvile en times tid før du bruker den.

    Plommefyll:

  3. Kjevle deigen flat og fyll den ene halvparten med plommekompott. Strø eventuelt litt sukker over.
  4. Brett den syltetøyfrie halvdelen over den andre, og trykk deigen sammen i sidene.
  5. Stek paien i panne eller aluminiumsfolie i 20 minutter. Legg gjerne litt smør på før servering.
  6. Paien smaker fantastisk med vaniljekvarg.