Solbærterte

Solbær smaker nydelig i pai. Denne paibunnen har litt crème fraîche, noe som gir bunnen en herlig frisk smak.

Smuldrepai i porsjonsformer Epleterter
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

100 g smør
150 g hvetemel
2 ss sukker
½ dl crème fraîche orginal, 35 %
Fyll:
1 stk vaniljestang
4 dl crème fraîche orginal, 35 %
4 stk eggeplomme
1 dl sukker
4 dl solbær

Fremgangsmåte

  1. Smøret smuldres i melet. Tilsett sukker og crème fraîche og elt deigen lett sammen. Deigen legges i kjøleskapet i ca. 1 time. 
  2. Kjevle deigen ut til en rund leiv. Kle en paiform (25 cm) med deigen og sett formen i fryseren i ca. 10 minutter.
  3. Stikk paiskallet med en gaffel (for å hindre luftbobler) og forstek paiskallet i forvarmet ovn på 225 °C i ca. 10 minutter.

    Fyll:

  4. Del vaniljestangen, og skrap ut frøene. Bland frøene sammen med crème fraîche.
  5. Rør sammen crème fraîche, egg, sukker og 2/3 av solbærene og ha fyll paiskallet. Fordel resten av solbærene på toppen av fyllet. Paien stekes i ca. 30 minutter på 225 °C, til paien får en gyllen farge.
  6. Paien serveres lun eller kald. Gjerne med vaniljeis eller krem.

Kokkens tips

Solbærene kan gjerne byttes ut med andre bærsorter som rips eller blåbær.