Brownies

Det sies at beskrivelsen "brownie" først ble brukt om denne mektige sjokoladekaken i USA i 1896 i kokeboken 'Boston Cooking-School Cook Book'. Navnet brownies kommer av fargen (brown = brun) og av historier om mytiske nisser og feer (kalt "brownie/brounie") som var populære på den tiden.

Valentinsjokoladekake Tropisk Aroma
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

125 g meierismør
250 g sukker
3 stk egg
160 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 dl appelsinjuice
3 ss kakaopulver
Glasur (kan sløyfes):
6 dl melis
8 ss meierismør
2 ½ ts vaniljesukker
2 ss kakaopulver

Fremgangsmåte

  1. Rør meierismør og sukker lyst og luftig.
  2. Ha i ett egg av gangen og rør godt.
  3. Bland i de øvrige ingrediensene.
  4. Ha blandingen i en liten langpanne (til en kake på 10 - 12 porsjoner). Stek kaken i stekeovn ved 200 °C i ca. 20 - 30 minutter. Avkjøl på rist.
  5. Kaken kan eventuelt dekkes med glasur eller drysses med lyst sjokoladepulver eller melis.

Glasur:

  1. Bland sammen romtemperert smør, melis, vaniljesukker og kakao.
  2. Stryk glasuren over kaken.