Tropisk Aroma

En nydelig kake med en spennende aroma av muskat, kakao og kanel.

Brownies Sjokoladekake i langpanne
middels
Sjokoladekake med vri
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

Kakebunn:
125 g meierismør
275 g sukker
2 stk egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts revet muskatnøtt
1 ts malt kanel
2 ½ dl melk
3 ss kakaopulver
Glasur:
45 g meierismør
300 g melis
3 ss kakaopulver
5 ss kaffe
Pynt:
100 g kuler av sjokolade eller lignende

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Visp eggene og blad de inn i smørblandingen. Sikt i mel, bakepulver og krydder. Rør det i vekselvis med melken.
  3. Ta av ca 1/3 av røren. Sikt kakao i resten av røren og bland godt. Hell halvparten av den mørke røren i en smurt, rund kakeform, ca 24 cm i diameter . Hell på den lyse røren og til slutt resten av den mørke røren. Stek kaken i ca 30 minutter. 

    Glasur: 

  4. Rør sammen smør, melis, kakao og kaffe. Smør glasuren på kaken. Pynt med sjokoladekuler eller lignende.
Kokkens tips

Kaken kan fint lages dagen i forveien. Den blir bare saftigere etter en natt i kjøleskapet.