Biscotti

Italienske kjeks som smaker nydelig til en kopp sterk kaffe.

Kjeks med sjokoladetrekk Bordstabel
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 20 stk
35 g mandler
45 g tørket aprikos
100 g smør
85 g sukker
2 stk egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

  1. Hakk mandler og aprikoser grovt.
  2. Skjær smøret i tynne skiver.
  3. Rør smør og sukker luftig i en skål. Tilsett 1 egg av gangen. Tilsett de øvrige ingrediensene. Bland alt sammen til en deig.
  4. Form tre stenger på en bakeplate med bakepapir.
  5. Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 minutter på 200 °C.
  6. Skjær stengene i ca. 3 cm store stykker. La dem stå sammen, og stek stengene i 8 minutter til ved 200 °C.
  7. Avkjøl biscottiene på rist og oppbevar dem i en lufttett kakeboks.