Havremakroner

Bak noen saftige og smakfulle havremakroner. Her kan du variere med ulike typer krydder og få akkurat den smaken du foretrekker.

Gaffelkaker Kjeks med havregryn
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 60 stk
200 g smør
250 g sukker
1 dl melk
250 g hvetemel
1 ts malt kanel
½ ts malt nellik
3 ts hornsalt
250 g havregryn

Fremgangsmåte

  1. Rør smør og sukker hvitt.
  2. Bland i melk og mel blandet krydder og hornsalt. Ha i havregrynene til slutt.
  3. Bruk to teskjeer og fordel små topper med røre på et bakepapirkledt stekebrett.
  4. Stek kakene gylne ved 180 °C og avkjøle havremakronene på rist.
Kokkens tips

Du kan også bake havremakronene uten kanel og nellik, med vaniljesukker eller prøve deg frem med f. eks. kardemomme for en annerledes smak.