Hjortetakk

Hjortetakk ligner smultringer, men er fastere og sprøere og har i tillegg "takker".

Havrekjeks Hvite kakemenn og -koner
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 30 stk
4 stk egg
250 g sukker
125 g meierismør
½ dl konjakk
1 ts hornsalt
1 ts malt kardemomme
600 g hvetemel
1 kg smult eller nøytral olje (f. eks. rapsolje) til steking

Fremgangsmåte

  1. Visp eggedosis av egg og sukker.
  2. Smelt smøret og bland i eggedosisen sammen med konjakk.
  3. Bland hornsalt og kardemomme i halvparten av melet og rør blandingen i eggedosisen.
  4. Rør inn litt mer mel om nødvendig. La deigen stå tildekket og kaldt til neste dag.
  5. Bruk resten av melet til utbaking, litt om gangen. Arbeid med litt deig om gangen og form den til fingertykke ringer.
  6. Skjær tre skråhakk i hver kake. Sjekk at smulten er varm nok ved å stikke en trepinne ned i gryten. Når det freser rundt pinnen kan kakene legges i. Pass på at smulten ikke blir for varm under stekingen.
  7. Stek kakene gyllennbrune i den varme smulten og avkjøl dem på rist.