Kjeks med sjokoladetrekk

Fristende sjokoladekjeks til enhver anledning.

Ostekjeks med urter Biscotti
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 10 stk
1 ½ dl kremfløte
50 g smør
1 dl sukker
2 ss honning
75 g hvetemel
150 g mandelflak
50 g sukat
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

  1. Varm fløte, smør, sukker og honning til alt er smeltet. Rør i de øvrige ingrediensene.
  2. Bruk en skje og sett røren med på et bakepapirkledt stekebrett. Ha god avstand mellom kakene.
  3. Stek kakene gylne i ovn ved 190 °C i ca. 10 minutter. og avkjøl på rist.
  4. Smelt kokesjokoladen i vannbad og smør et tynt lag på undersiden av de sprø kjeksene. La sjokoladen stivne før servering.
Kokkens tips

Sukatene i disse kjeksene kan fint erstattes med f. eks. rosiner eller tørkede tranebær. Kokesjokoladen kan også byttes ut med mørkere sjokolade, eller med hvit sjokolade om du ønsker litt søtere kjeks.