Marvpostei

Marvpostei til jul blir garantert suksess!

Sjørøverjuveler Ostekjeks med urter
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 22 stk
150 g smør
150 g hvetemel
1 stk eggeplomme
½ dl vann
1 ss konjakk
Mandelmasse:
150 g malte mandler
125 g melis
3 stk eggehvite

Fremgangsmåte

  1. Smuldre smør og mel. Rør i eggeplomme og væske. La deigen hvile kaldt i 30 minutter.
  2. Lag mandelmasse ved å blande malte mandler og melis med stivpiskede eggehviter. Legg 1/5 del av deigen kaldt.
  3. Kjevle ut resten og kle godt smurte sandkakeformer med deigen. Fyll i mandelmasse.
  4. Kjevle den avkjølte deigen på ett melet bakebord og skjær ut smale strimler med bakkelsspore. Legg to strimler i kors over kakene.
  5. Stek marvposteiene i stekeovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.
  6. Disse kakene er så tunge av fyll at de kan bli råstekte under. Derfor er det viktig at de stekes på nederste rille i stekeovnen. Avkjøl kakene litt før de tas ut av formene.
Kokkens tips

Marvposteideigen kan også brukes til å lage sandkaker. Disse kan fylles med multekrem, vispet krem med bringebær eller sjokoladekrem.