Napoleonshatter

Napoleonshatter er nydelige små munnfuller som er kjempegode til kaffen.
Sjokoladekjeks med marsipan Ostepinner med chili
middels
Nydelig til kaffen
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 50 stk
Kake:
200 g smør
100 g sukker
1 stk egg
300 g hvetemel
Mandelfyll:
120 g mandler
2 stk eggehvite
120 g melis

Fremgangsmåte

Kake:

  1. Rør romtemperert smør og sukker luftig og hvitt. Rør inn egg og mel til en ganske fast deig. Mengden mel er avhengig av størrelsen på egget. Sett deigen kaldt ca 1 time.
  2. Kjevle deigen tynt og stikk ut runde kaker på 6-7 cm i diameter.

    Mandelfyll:

  3. Skåld mandlene, legg dem til tørk og mal dem når de er tørre.
    Kokkens tips

    Slik skålder du mandler: Kok opp en romslig kjele med vann. Når vannet fosskoker tar du kjelen av platen og putter i mandlene. La de ligge i 10-15 minutter før du sjekker om skallet har løsnet. Legg mandlene på et kjøkkenhåndkle og gni av skallene.

  4. Visp eggehvitene stive sammen med melis. Ha i de malte mandlene.
  5. Legg en kule mandelmasse midt på deigen og brett opp til en tresnutet hatt.
    Kokkens tips

    Du kan bytte ut mandelfyllet med ferdig marsipan. Bare pass på at du bruker ekte marsipan med høyt innhold av mandler, figurmarsipan tåler ikke steking. 

  6. Stek kakene i ovnen på midterste rille ved 180 ºC i ca 12 minutter. Avkjøl på rist. 
  7. Oppbevar kakene i en tett boks.