Ostepinner med chili

Disse sprø kjeksene med masse smak passer yperlig som en av rettene på et tapasbord, til suppe eller som en snack sammen med litt kremet dipp.

Napoleonshatter Gaffelkaker
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 30 stk
120 g hvetemel
80 g kaldt smør i skiver
90 g cheddar
½ ts chilipulver eller 4 dråper tabasco
1 ts worchestershiresaus

Fremgangsmåte

  1. Kjør smør og hvetemel i en foodprosessor til blandingen blir smuldrete. Riv cheddar eller annen gulost og tilsett det sammen med chilipulver/tabasco og worchestershiresaus til smørblandingen. Kjør deigen litt til så den samler seg.
  2. Legg deigen i en plastpose i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  3. Kjevle ut deigen på et lett melet bakebord til deigen er ca. 3 mm tykk. Skjær den i strimler på omlag 1,5 x 6 cm, gjerne med en kaketrinse for å få dekorative kanter.
  4. Legg pinnene/strimlene på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem i 10–15 minutter i forvarmet ovn ved 170 °C.