Pepperkaker

Pepperkaker er enkelt og hyggelig å lage sammen, enten det er med venner eller med barna. Pepperkaker er blant de mest vanlige kakene vi baker til jul og den beste pepperkakedeigen lager du selv.

Berlinerkranser Goro (Gode raad)
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 25 stk
150 g smør
1 dl lys sirup
2 dl sukker
1 dl kremfløte
450 g hvetemel
½ ts malt ingefær
½ ts malt nellik
½ ts pepper
2 ts malt kanel
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

  1. Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør i fløten.
  2. Bland det meste av melet sammen med krydderet og bakepulver, og sikt dette i blandingen. Rør alt sammen til en jevn deig.
  3. La deigen stå kaldt til neste dag.
  4. Strø litt mel på bordet. Elt og kjevl ut deigen til den er ca. 3 mm tykk.
  5. Stikk ut forskjellige figurer, og stek dem gyllenbrune ved 175 °C i 8-10 minutter.
  6. Avkjøl pepperkakene på rist og dekorer dem med melisglasur og pynt.