Pepperkaker med blåmuggost, nøtter og honning

Dropp de vanlige ostekjeksene i jula, prøv denne smakskombinasjonen med pepperkake og blåmuggost istedenfor!
Kjeks med havregryn
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 25 stk
PEPPERKAKER:
150 g smør
2 dl sukker
1 dl kremfløte
450 g hvetemel
½ ts malt ingefær
½ ts malt nellik
½ ts pepper
2 ts malt kanel
1 ts bakepulver
NØTTEBLANDING:
50 g mandler
50 g valnøttkjerner
50 g hasselnøtter
50 g melis
2 ss solsikkeolje
TOPPING:
150 g blåmuggost
5 ss honning (flytende)

Fremgangsmåte

  1. Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør inn fløten.
  2. Bland det meste av melet sammen med krydderet og bakepulver, og sikt dette i blandingen. Rør alt sammen til en jevn deig.
  3. La deigen stå kaldt til neste dag.

    Dag 2

  4. Strø litt mel på bordet. Elt og kjevl ut deigen til den er ca. 3 mm tykk.
  5. Stikk ut forskjellige figurer, og stek dem gyllenbrune ved 175 °C i 8-10 minutter.
  6. Avkjøl pepperkakene på rist og dekorer dem med melisglasur og pynt.

    Nøtteblanding:

  7. Kok nøttene i vann i 5 minutter.
  8. Sil av og fjern skinnet hvis du ønsker det.
  9. Bland nøtter med melis og stek til ønsket bruning i en stekepanne med varm olje. Ta av stekeplaten og avkjøl. Grovhakk nøttene. Topp pepperkakene med blåmuggost, honning og nøtter.
    Kokkens tipsBåde kraftige og milde blåmuggoster passer bra med pepperkaker, så du kan bruke den typen du liker best.