Sjørøverjuveler

Lag et morsomt alternativ til bursdagsfeiring i barnehagen!

Sarah Bernard Marvpostei
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 30 stk
50 g gjær
2 ½ dl melk
75 g smør
50 g sukker
½ stk sitron , revet skall
2 stk egg
500 g hvetemel
1 ts bakepulver
Pensling:
50 g smør , eller 1 vispet egg
Glasur:
1 dl melis
1 ts vann

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melken. Smelt smøret og bland det med resten av melken.
  2. Bland den lunkne melkeblandingen med gjæroppløsningen. Tilsett sukker, sitronskall og vispede egg. Sikt i mel og bakepulver, og bland alt til en smidig deig.
  3. Dekk den godt til og la den heve til dobbel størrelse.
  4. Elt deigen lett, og kjevle den ut til en stor leiv, ca. 5 mm tykk. Bruk små pepperkakeformer og trykk ut forskjellige figurer.
  5. Etterhev bollene i 15 minutter og pensle dem med smeltet smør.
  6. Stek bollene i stekeovn på 200 °C i 10 minutter.
  7. Dryss på melis før servering eller pynt med melisglasur av melis og vann eventuelt tilsatt litt konditorfarge. Pynt med forskjellig kakepynt.

 

1 porsjon gir ca. 40 små eller 20 store sjørøverjuveler