Sjokoladekjeks med marsipan

Her har du en fin oppskrift på småkaker som du enten kan gi bort i gave eller ha i kremmerhus som du henger på juletreet.

Brownies med sjokoladeglasur Napoleonshatter
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 36 stk
200 g mykt smør
2 ½ dl brunt sukker
1 stk egg
6 dl hvetemel
4 ss kakaopulver
200 g marsipan
120 g lys kokesjokolade

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 190 °C. Smør to stekebrett.
  2. Rør smør og sukker hvitt i en bolle. Tilsett egg og pisk blandingen sammen.
  3. Sikt mel og kakao i røren. Bland deigen sammen med en treskje, og deretter med rene hender. Elt sammen til en løs deig.
  4. Kjevle ut ca. halvparten av deigen på en lett melstrødd arbeidsplate. Tykkelsen skal være ca. 5 mm.
  5. Bruk en 5 cm stor utstikker. Et lite glass kan også gjøre nytten. Stikk ut sirkler og kjevle ut deigen etter behov inntil du har ca. 36 sirkler.
  6. Del marsipanen i 36 like store biter.
  7. Trill marsipanbitene til kuler, trykk dem lett flate og legg én på hver deigsirkel.
  8. Kjevl ut resten av deigen, stikk ut flere rundinger og legg dem på marsipanen. Trykk deigen godt ned langs kanten.
  9. Stek småkakene i omlag 10 minutter eller inntil de har hevet seg og begynner å sprekke i overflaten. Avkjøles på stekebrettet i noen minutter og videre på rist.
  10. Smelt sjokoladen over vannbad. Ha den i en sprøytepose, og sprøyt raskt et mønster på kakene.