Strull

Småkaker er alltid fint å servere gjester til jul og strull er intet unntak.

Moccamuffins
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 30 stk
3 dl seterrømme eller fløte (eller en kombinasjon av disse)
100 g sukker
120 g hvetemel
½ ts malt kardemomme
½ dl vann

Fremgangsmåte

  1. Visp sammen fløte/rømme og sukker, og rør inn hvetemel, kardemomme og vann. La røren svelle i ca. 30 minutter.
  2. Legg en stor teskje røre midt på krumkakejern og stek løvtynne strull. Rull dem straks rundt en pinne rett fra jernet. Pass fingertuppene for det er litt varmt!
  3. Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks eller i fryseboksen.
Kokkens tips

Til strull skal røren være ganske tynn, slik at kakene blir tynne og knasende sprø. Rull den mørkeste siden ut, ellers kan kakene se grå ut. Disse kakene kan også formes over en kopp og bli skål for julens kremdesserter. Kakene skal være lett tynne og blondeaktige.