Adventskrans

Den første søndagen i advent regnes som første dag i kirkeåret. Bak denne deilige adventskransen til feiringen!

Bløtlefser fra Løvøy
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
  2. Hev deigen under plast på lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).
  3. Del deigen i 3 like deler som du ruller til pølser, og fletter sammen.
  4. Sett kringlen til heving under plast på lunt sted, ca. en halv time. Pisk sammen egget og pensle kringlen før den stekes ved 200 °C i ca. 20 minutter midt i ovnen.

Kokkens tips

Kransen kan gjerne fylles med rosiner eller en blanding av smør, sukker og kanel.