Bløtlefser fra Løvøy

 Bløtlefser er god og tradisjonell kaffemat.

Adventskrans Storlefse/Grytlandslefse
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 10 stk
2 stk egg
5 dl sukker
5 dl helmelk
2 ts bakepulver
Smørkrem:
200 g smør
2 dl melis
2 ts malt kanel

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis, og bland inn melken.
  2. Tilsett 1 dl mel blandet med bakepulver først. Rør så inn mer mel til deigen er fast nok til å kunne kjevles.
  3. Kjevle tynt ut og stek lefsene på begge sider på middels varm takke. Avkjøl lefsene under klede.
  4. Før du skal spise, bløtes lefsene med lunkent vann før de smøres med smørkrem.

    Smørkrem:

  5. Bland melis, kanel og romtemperert smør til en jevn smørkrem.
  6. Brett lefsene dobbelt og klipp dem i pene snipper.
  7. Smør lefsene og nyt!
Kokkens tips

Lefsene kan gjerne smøres ferdige og fryses ned - da er det ekstra lettvint kaffemat.