Neste artikkel 2/

10 gode dressinger til grillmaten

Skrevet av Terese Glemminge Arnesen

En god dressing smaker alltid nydelig til grillmaten eller salaten. Det er både enkelt og spennende å lage hjemmelaget dressing. Bruker du meieriprodukter som base i dressingen kan du selv bestemme kaloriinnholdet, og velge hvor mager eller fet du ønsker den. Smak deg frem med favoritturtene dine, eller velg en av våre smakfulle varianter.

Thousand Island dressing

   

Thousand island-dressing

Dette er den klassiske dressingen som passer til alt. Thousand island er enkel å lage fra bunnen av, og den smaker veldig godt som hjemmelaget!

Tzatsiki

Tzatziki med kremet geitost

Gjør som grekerne, server tzatziki til grillet lam eller oksekjøtt, eller med brød til en deilig gresk salat. En skikkelig sommerfavoritt!

Indisk dressing med eple

Indisk dressing med eple

Prøv en dressing med garam masala for en eksotisk smak til hvitt kjøtt og lam.

Dilldressing til sjømat

Dilldressing til sjømat

Prøv noe nytt til rekene! En dilldressing med crème fraîche er perfekt tilbehør til all slags fisk og skalldyr.

Dipp med soltørket tomat

Dipp med soltørket tomat

Dette er en dipp med kraftig smak som er velegnet til blant annet okse, lam eller til snacksen.

MELK_JORDBAER_SAUS

Jordbærsaus til grillmaten

Jordbær passer ypperlig til dessert, men visste du at jordbær også er en kjempegod ingrediens å ha i dressing? Denne passer godt til salat og hvit kjøtt.

Dressing med blåmuggost

Dressing med blåmuggost

Dette er en kraftig dressing med mye smak. Er du glad i blåmuggost, er denne dressingen perfekt til grillmaten.

Pepperrotdressing med eplebiter

Pepperrotdressing med eplebiter

Pepperrot har veldig sterk smak, og gjør seg godt som krydder i dressing. Denne er spesielt god til svin, lam og hvitt kjøtt.

Myntedressing

Myntedressing

Prøv en touch av mynte ved siden av lammesteken eller til kylling. Smaker nydelig!

Rømmedressing med kremet geitost

Rømmedressing med kremet geitost

Denne dressingen passer like godt til salater som til grillkjøtt. Du kan også bruke den som dipp.

Syrnede meieriprodukter som rømme og yoghurt er ypperlige baser for en god dressing! Her finner du en oversikt over bruksområder og næringsinnhold i ulike meieriprodukter som er velegnet som base i dressing og dipp.

Innholdsrådgiver - Master i samfunnsernæring

Terese Glemminge Arnesen

Hei!

Trenger du mer inspirasjon eller finner du ikke det du leter etter?