6 deilige bolleoppskrifter med sesongens bær.

Skrevet av Linda Engelstad

Lite smaker så godt som rykende fersk gjærbakst. Selv om vi nok aldri går lei av helt tradisjonelle boller, kan det også være morsomt å lage boller med ulikt fyll og i forskjellige fasonger. På sensommer og tidlig høst bugner det av bær- og hvorfor ikke bruke disse for å gjøre gjærbaksten litt ekstra spennende?  Du trenger bare en god bolledeigoppskrift for å lage flere fristende varianter.

Her gir vi deg 5 bolleoppskrifter og én kringleoppskrift med sesongens bær.

    

Saftige berlinerboller med lune bringebær

Gyllen og rullet i sukker. Ikke bare smaker berlinerbollen fantastisk, den ser også utrolig lekker ut.

Kringle med skogsbær og mandler

En lekker kringle fylt og toppet med sesongens fantastiske bær.

Skoleboller med rips

Den tradisjonelle skolebollen får en ny spennende vri ved å putte syrlige rips i vaniljekremen.

Saftige boller med multebær

Multer med sin knall orange farge, er både søte og syrlige og passer perfekt i gjærbakst.

Boller med stikkelsbær og hasselnøtter som ligger på et trefat

Muffinsboller med stikkelsbær og nøtter

Kombinasjonen syrlige stikkelsbær og deilige nøtter er virkelig verdt å prøve.

Boller med stikkelsbær og hasselnøtter som ligger på et trefat

Deilige snurrer med ferske blåbær

Nyplukkede blåbær kan utgjøre det perfekte fyll i gjærbaksten. Bollene serveres gjerne med melisglasur.

Innholdsrådgiver, master i samfunnsernæring

Terese Glemminge Arnesen

Hei!

Trenger du mer inspirasjon eller finner du ikke det du leter etter?