Neste artikkel 2/

6 deilige bolleoppskrifter med sesongens bær.

Skrevet av Linda Engelstad

Lite smaker så godt som rykende fersk gjærbakst. Selv om vi nok aldri går lei av helt tradisjonelle boller, kan det også være morsomt å lage boller med ulikt fyll og i forskjellige fasonger. På sensommer og tidlig høst bugner det av bær- og hvorfor ikke bruke disse for å gjøre gjærbaksten litt ekstra spennende?  Du trenger bare en god bolledeig oppskrift for å lage flere fristende varianter.

Her gir vi deg 5 bolle oppskrifter og en kringle oppskrift med sesongens bær.

 

Saftige berlinerboller med lune bringebær

Gyllen og rullet i sukker. Ikke bare smaker berlinerbollen fantastisk, den ser også utrolig lekker ut.

Kringle med skogsbær og mandler

En lekker kringle fylt og toppet med sesongens fantastiske bær.

Skollebolle med rips

Den tradisjonelle skolebollen får en ny spennende vri ved å putte syrlige rips i vaniljekremen.

saftiger boller med multebær

Saftige boller med multebær

Multer med sin knall orange farge, er både søte og syrlige og passer perfekt i gjærbakst.

Boller med stikkelsbær og hasselnøtter som ligger på et trefat

Muffinsbolle med stikkelsbær og nøtter

Kombinasjonen syrlige stikkelsbær og deilige nøtter er virkelig verdt å prøve.

Boller med stikkelsbær og hasselnøtter som ligger på et trefat

Deilige snurrer med ferske blåbær

Nyplukkete blåbær kan utgjøre det perfekte fyll i gjærbaksten. Bollene serveres gjerne med melisglasur.