Neste artikkel 2/

Den beste turmaten til påske

Skrevet av Terese Glemminge Arnesen

Om du skal på skitur eller bare kose deg i hytteveggen, er det alltid godt med mat utendørs. Lag deilig bakst på forhånd som du tar med i sekken, eller server mat fra primus eller bål. Her finner du våre tips til fristende turmat.

muffins med oliven og chevre

   

Muffins med oliven og chèvre

Noe av det enkleste du kan forberede, og som i tillegg smaker nydelig på tur, er muffins med oliven og fetaost.

Pølsehorn

Enkelt å lage og enkelt å ta med seg på tur.

_Q8F6143

Pannekaker på tur

Tenner dere opp bål eller har med en primus, er det ekstra stas å lage nystekte pannekaker ute i naturen. Pannekakerøren lages på forhånd, og tas med i en tom melkekartong eller en plastflaske.

_Q8F5919

Pinnebrød - best med syrnet melk!

Noe av det enkleste og mest turvennlige du kan lage ute er pinnebrød. Lag den med syrnet melk og kjenn forskjellen! Tilsett gjerne krydderurter, ostebiter eller soltrøkede tomater. For en søt variant kan du bruke hakket sjokolade eller sukker og kanel.

_Q8F6273

Ostesmørbrød på bålet

Pakk inn brødskiver fylt med deilig ost, skinke og krydder etter ønske, pakk inn i folie og stek på bålet. En sikker vinner på tur!

_Q8F5838

Sjokoladekake i langpanne

Det er lite som smaker så godt på tur som hjemmelaget sjokoladekake. Lag en god langpanne, og du har den i flere dager. Ta med på tur eller nyt en bit i solveggen hjemme.

_Q8F5902

Ta med suppe på termos

En enkel og god turmatløsning er å lage en smakfull suppe, helle på termos og nyte rykende varm fra koppen ute i det fri. Her finner du flere varianter som egner seg ekstra godt på termos.

Kakao - et must på tur

Det er lite som slår en kopp varm sjokolade på tur. Visste du at chili eller ingefær passer godt i varm sjokolade og gir en spennende smak? Her får du 7 kakaovarianter med en vri som du kan helle i termosen og ta med på tur. Topp koppen med krem fra flakse for det lille ekstra.