Har du rester av melk eller andre meieriprodukter i kjøleskapet som du gjerne skulle brukt til noe? Bruk det i en vaffelrøre! Lite er så enkelt å variere med det du har av rester i kjøleskapet som en vaffelrøre. Bruker du grovt mel, får du også sunne hverdagsvafler som smaker nydelig til frokost eller i matpakken.
Hovedingrediensene i vafler er egg, mel, smør og melk, matvarer de fleste av oss har tilgjengelig i kjøleskapet. Det er imidlertid mye annet som egner seg godt i vaffelrøren.
En god grunn til å bruke rester av melk og andre meieriprodukter i vaffelrøren er å få brukt opp maten og redusere ditt bidrag av matsvinn. Visste du at en halv million nordmenn ukritisk heller ut melk som har gått ut på dato uten å verken se, lukte eller smake på den? Dette er som regel matsvinn som kunne vært unngått. De fleste produkter holder mye lenger enn "best før" datoen som er trykket på kartongen.
Se oppskrifter på 6 deilige vafler du kan lage her.
Det er ingen grunn til å tenke at vafler er kosemat som hører til helgen. Med noen enkle grep lager du sunne hverdagsvafler som kan være en god og spennnede variasjon til brødet i matpakken eller til frokosten. Sunne hverdagvafler lager du ved å erstatte deler av hvetemelet med sammalt hvetemel eller havregryn. Dropp sukkeret i røren, og bruk proteinrike og magre meieriprodukter som kvarg eller cottage cheese. Grove vafler med havregryn smaker nydelig med ost og skinke, eller med brunost og litt syltetøy. Her finner du en god grunnoppskrift på grove vafler.