Neste artikkel 2/

Lag fristende ispinner til sommerfestene

Skrevet av Ellen Kathrine Ulleberg

Det finnes vel ikke noe som er så godt som is på en varm dag? Skal du invitere til fest vil du garantert imponere om du lager spennende ispinner selv. Dette er enklere enn du tror, og kun fantasien setter grenser for hva du kan ha i den hjemmelagde isen. Her viser vi deg hvordan du raskt kan trylle frem noen skikkelige smaksbomber som garantert vil fryde både øyne og munn.

For å få et spennende utseende og frisk smak, kan du ha ulike bær i isformene før du heller over isblandingen. Bruk liggende ispinneformer om du ønsker å dekorere sidene på ispinnene, eller bruk stående former og dryss over litt pynt før du stikker i ispinnene. 

Is med bær i rødt, hvitt og blått

Panna cotta-is med bær til 17. mai

I mai har vi mange høytidsdager og mange gleder seg nok spesielt til 17. mai. Sett stemningen med disse festlige panna cotta-ispinnene i rødt hvitt og blått. Helt perfekte til nasjonaldagen!

Is med bær i rødt, hvitt og blått

Ostekakeis med bringebær

Denne rosa drømmen av en kakeis lager du enkelt på 5 minutter! Perfekt til både vennefesten og familieselskapet - store og små kommer til å elske denne friske ostekakepinnen.

Is med bær i rødt, hvitt og blått

Rips og vaniljeispinner

Har du hagen full av rips og mangler inspirasjon til hva du kan bruke den til? Lager du ispinner med ripsen får du søtt og syrlig i en herlig kombinasjon. Bland kvarg eller yoghurt med vanilje med vaniljesaus for en søt og frisk smak før du tilsetter ripsen.

Is med bær i rødt, hvitt og blått

Lørdagsgodtis

Den enkleste formen for is lager du ved å helle favorittyoghurten ned i isformer. Selv om helt enkle yoghurtispinner sikkert vil falle i smak, kan du begeistre store og små ved å forvandle yoghurtispinnene med et lite dryss strøssel, eller ved å dekorere dem med favorittgodteriet til gjestene dine. Det vil gi isen et festlig utseende, samtidig som isen også får en ekstra sødme.

Brunost-is

Ispinner med brunostkaramell

Karamellis er en favoritt for mange, men har du noen gang prøvd is med brunostkaramell? Kun tre enkle steg og du har laget himmelsk panna cotta- is med brunostkaramell. Vi garanterer at denne isen med kvarg og brunostkaramell vil falle i smak hos de aller fleste!

Brunost-isSaltkaramell panna cotta is

Karamellis med honningkaramelliserte nøtter

En annen vri på karamellis lager du ved å karamellisere salte nøtter og ha dem i en frisk iskrembase laget med yoghurt naturell. Resultatet blir en nydelig frisk is med perfekt kombinasjon av salte og søte smaker.

Brunost-is

Lakrisis med bringebær

Kjenner du noen som simpelthen elsker lakris? Overrask lakriselskeren med en ny drømmeis der bringebær dukker opp som friske innslag i en ellers fyldig lakrisis.

Brunost-is

Bringebær og sjokoladeispinner

Bland syrlige aromatiske bringebær og søt, hvit sjokolade og få en magisk smak på ispinnene som de færreste kan motstå.

Rabarbrais_insta

Rabarbraispinner

Husker du smaken av sure rabarbrastilker dyppet i litt sukker? Rabarbra er deilig i både supper, kaker og desserter – og selvfølgelig i ispinner! Rabarbraen bakes med vanilje og sukker for å oppnå maksimal søtsmak på den den sure hagefavoritten.

 Rabarbrais_insta

  

Rørt jordbærispinne

Om du spør nordmenn hva smaken av sommer er for dem, svarer nok mange norske jordbær. Disse ispinnene er inspirert av røde, saftige norske jordbær med fløte.