Neste artikkel 2/

Lag frokost til en du er glad i

Skrevet av Terese Glemminge Arnesen

14. februar feirer vi Valentinsdag. Denne morgenen har du en god anledning til å gjøre frokostmåltidet til en hyggelig opplevelse for en du er glad i. Merkedager trenger ikke bety flotte gaver eller storslåtte middager. Gjør det enkelt, og si det med en god frokost.

Valentinsdagen er en merkedag der mange ønsker å vise at de setter pris på sin kjære. I stedet for å stresse over hva du skal finne på i gave, hva med å gjøre det lille ekstra ut av frokosten?

Ofte er det mer tid og opplevelser sammen som kommer høyt på listen av det man savner i en hektisk hverdag. Siden de færreste rekker å sette seg ned med frokost sammen i det daglige, er Valentinsdagen en god anledning til å gjøre noe hyggelig ut av frokostmåltidet. Frokost på sengen er hyggelig både for den som lager i stand og den som blir overrasket.

Det er sunt å starte dagen med en skikkelig frokost. Frokostspising gjør det lettere å komme opp i anbefalt mengde av de næringsstoffene kroppen trenger hver dag, og forskning viser at frokostspisere har bedre kvalitet på hele kostholdet sitt og spiser sunnere enn frokostskulkere.

Her er tre tips til frokostretter du kan overraske med. Sørger du for at alle ingrediensene er i hus dagen før, er dette enkle og raske oppskrifter som ikke krever så lang innsats på kjøkkenet. Dersom du vil kan du også lage ferdig røren til crêpes dagen i forveien.

Romantisk 2

Crêpes med spekeskinke og ost

2 porsjoner

1,5 dl hvetemel
1 krm salt
3 dl melk
2 egg
smør
spekeskinke vellagret
ost
jordbær
ristede pinjekjerner
ruccola
honning

Slik gjør du:

Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen melk og egg, og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Tilsett smeltet smør. Dekk til røren og la den stå og svelle i ca 30 minutter. Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Stek pannekakene gyldne. Fyll pannekakene med ost og spekeskinke. Pynt med jordbær, ruccola, pinjekjerner og honning.

Romantisk 2
 

Müsli med vaniljeyoghurt

2 porsjoner

ca ½ dl bringebærsyltetøy
ca 2 dl vaniljeyoghurt
ca ½ dl müslifriske bringebær og blåbær

Slik gjør du:

Legg et tynt lag med syltetøy i bunnen av skålen.Tilsett ca 1 dl yoghurt. Strø over müsli og pynt med bringebær og blåbær.

Innholdsrådgiver - Master i samfunnsernæring

Terese Glemminge Arnesen

Hei!

Trenger du mer inspirasjon eller finner du ikke det du leter etter?