Neste artikkel 2/

Nå er det tid for rabarbra!

Skrevet av Terese Glemminge Arnesen

Rabarbra er en nøysom vekst, som vokser villig over hele landet. Du kan lage mye godt av de nye stilkene, som er sprø, saftige og syrlige. Her gir vi deg en rekke oppskrifter slik at du kan nyte årets rabarbra. 

Rabarbrasuppe

Fyldig rabarbrasuppe
En fyldig og smakfull rabarbrasuppe er ikke å forakte. Med en stor skje vaniljekesam, rømme, vaniljeyoghurt, crème fraîche eller vaniljeis, blir suppen fullkommen.

Rabarbrais

Ispinner med rabarbra

Ispinner er favoritt hos både store og små! Disse er dekorative og smakfulle med deilig smak av vanilje.

rabarbra-og-jordbaer-kompott

Rabarbra- og jordbærkompott
En tradisjonsrik dessertdrøm med litt fløte på toppen!

rabarbra-og-jordbaer-kompott

Tilslørte rabarbrapiker
En morsom variant av tilslørte bondepiker. Prøv denne neste gang du koser deg i varmen!

fyrstekake-med-rabarbra

Fyrstekake med rabarbra
Visste du at rabarbra egentlig er en grønnsak, men blir brukt som en frukt? Den er frisk og syrlig i smak og passer utmerket som fyll i blant annet kaker, slik som i denne oppskriften.

sitronfromasj-med-rabarbrasaus

Sitronfromasj med rabarbrasaus
En delikat og frisk sommerdessert.

Rabarbrakake med ostekrem

Rabarbrakake med ostekrem
Det finnes mange rabarbrarøtter rundt om i norske hager, men hva de kan benyttes til har gått litt i glemmeboka. Her gir vi deg en oppskrift på en saftig og enkel rabarbrakake.

Rabarbrakake med ostekrem

Rabarbrapai med jordbær
En nydelig pai. Anbefales!

rabarbra-i-gresset

Rabarbrasyltetøy
Nylaget rabarbrasyltetøy smaker nydelig på brødskiven eller du kan putte det i fryseren til senere bruk.

Innholdsrådgiver - Master i samfunnsernæring

Terese Glemminge Arnesen

Hei!

Trenger du mer inspirasjon eller finner du ikke det du leter etter?