Neste artikkel 2/

Slik kan du bruke rester av yoghurt

Skrevet av Mona Bjelland

Her er fem gode grunner til å ikke kaste rester av yoghurt – lag heller noe godt!

Yoghurt er et syrnet meieriprodukt som har lenger holdbarhet enn vanlig søtmelk. Dersom yoghurt-resten har passert «best før»-datoen er det viktig å lukte, se og smake på yoghurten før man bruker den. Lukter og smaker den normalt, er den ikke farlig å spise. Men ikke vent for lenge med å bruke produktet – finn heller en måte å bruke opp resten på!

Og ikke la deg skremme av væsken som kan legge seg på toppen av yoghurten: Det er bare myseprotein som med fordel kan røres inn i yoghurten igjen.

Rester av yoghurt kan brukes i:

Grove vafler med sjokolademelk

   

Vafler: Her kan du lese mer om hva du kan putte i vaffelrøren.

Grove vafler med sjokolademelk

Grøt: Lag for eksempel en kjøleskapsgrøt med chiafrø!

Grove vafler med sjokolademelk

Ispinner: Hva med å prøve ispinner med rørte jordbær eller smak av banan?

Grove vafler med sjokolademelk

Brød: Her finner du oppskrift på lettvint yoghurtbrød og krydret yoghurtbrød!

Grove vafler med sjokolademelk

Dessert: Hva med dobbel restebruk? Bruk rester av frukt og server fruktsalat med yoghurt

Fakta

Yoghurt skal oppbevares ved 0-4°C og har da en holdbarhet på 35-40 dager.

Omlag 20 % av melkens proteiner er myseproteiner, mens de andre melkeproteinene heter kaseiner.