Våre beste frokostgrøter

Skrevet av Terese Glemminge Arnesen

Grøt til frokost er den perfekte måten å starte dagen på. Grøt laget på melk og korn gir deg blant annet fiber, vitaminer, mineraler og proteiner av god kvalitet. Den metter godt og ikke minst - smaker deilig!

Den sunneste frokostgrøten lager du med havre eller bygg. Disse kornsortene inneholder nemlig betaglukaner som bidrar til å senke kolesterolet.

Melk og meieriprodukter gir et godt bidrag av næringstoffer som jod, B12, B2, kalsium, fosfor og proteiner av god kvalitet. Her kan du lese mer om hvorfor melk er sunt.

Er du blant dem som aldri rekker å lage frokost på morgenen? Da bør du prøve kjøleskapsgrøt, grøten som lager seg selv i kjøleskapet over natten. Grøten skal ikke koke, og ingrediensene blander du raskt sammen før du legger deg. Se oppskrifter nederst i artikkelen.

  

Dette kan du bruke som topping:

  • Bær som blåbær, jordbær og bringebær
  • Nøtter og frø
  • Frukt som banan og eple
  • Revet gulrot
  • Revet brunost
  • Honning

Her er et utvalg av våre beste frokostgrøter

Byggrynsgrøt

Byggrynsgrøt

sportsgrøt

  

Sportsgrøt med havregryn og sammalt hvete

Frokostgrøt

Frokostgrøt med havremel og linfrø

Hvetegrøt med eple, nøtter og kanel

Havregrøt med hvetekli

Kjøleskapsgrøt med yoghurt

Enkel kjøleskapsgrøt med havregryn og yoghurt

Kjøleskapsgrøt med cottage cheese

Kjøleskapsgrøt med havregryn og cottage cheese

Kjøleskapsgrøt med cottage cheese

Kjøleskapsgrøt med chiafrø

Innholdsrådgiver, master i samfunnsernæring

Terese Glemminge Arnesen

Hei!

Trenger du mer inspirasjon eller finner du ikke det du leter etter?