Sauser, dressinger og dipper

Det trenger slettes ikke være vanskelig å lage sin egen saus, dressing eller dip. Hjemmelaget er ofte best, både når det gjelder smak og næringsinnhold.

Finn Oppskrift
Velg type rett
Velg emne
Saus til pasta Saus til kjøtt Saus til hvitt kjøtt Saus til fisk Saus til dessert Kald saus og dressing
Det er 25 oppskrifter innenfor

Pizzadressing

Topp pizzaen med rømme, hvitløk og gressløk.

Pizzadressing

En mild dressingen som er enkel og kjapp å lage og gir pizzaen det lille ekstra! Passer også til både kjøtt- og fiskeretter.

under 20 min enkel
FORHÅNDSVISNING

Frisk dressing til spekemat

Skal du ha gjester ved en større anledning, er koldtbord å anbefale. Her er et forslag til spekemat og tilbehør som du kan sette fram.

under 20 min enkel
FORHÅNDSVISNING

Variasjoner av hvit saus

Her gir vi deg tre forskjellige variasjoner av sausen som du kan leke deg med hvis du ønsker å prøve noe nytt.

Variasjoner av hvit saus

Hvit saus er klassisk tilbehør til for eksempel fiskeboller. Her gir vi deg tre forskjellige variasjoner av sausen som du kan leke deg med hvis du ønsker å prøve noe nytt.

under 20 min middels
FORHÅNDSVISNING

Karamellsaus

Denne karamellsausen er nydelig til is, men passer også perfekt til epler eller brownies og pisket krem.

Karamellsaus

Denne karamellsausen er nydelig til is, men passer også perfekt til epler eller brownies og pisket krem. 

under 20 min lett
FORHÅNDSVISNING

Hvit sjokoladesaus

Den runde og fyldige smaken i hvit sjokolade løfter frem andre smaker.

Hvit sjokoladesaus

Den runde og fyldige smaken i hvit sjokolade løfter frem andre smaker. Tilsett gjerne et par spiseskjeer med rom eller likør for å sette en ekstra spiss på sausen.

under 20 min lett
FORHÅNDSVISNING

Sjokoladesaus

Fløyelsmyk sjokoladesaus som passer til mange typer desserter.

Sjokoladesaus

Denne herlige fløyelsmyke sjokoladesausen passer ikke bare til is, men den er også perfekt til pæredesserter eller f.eks jordbær.

under 20 min lett
FORHÅNDSVISNING

Vaniljesaus (Crème Anglaise)

Hjemmelaget vaniljesaus - et fornemt følge til både mørke sjokoladedesserter og bærpaier.

Vaniljesaus (Crème Anglaise)

Crème Anglaise er det franske navnet på vaniljesaus. Denne klassiske sausen må ikke forveksles med den man kan kjøpe ferdig. En liten smaksprøve, og man forstår at dette er et fornemt følge til både mørke sjokoladedesserter og bærpaier.

under 20 min middels
FORHÅNDSVISNING

Dressing med blåmuggost

En dressing med nydelig smak, på pai, quiche eller baconsmørbrød.

Dressing med blåmuggost

Dette er en kraftig dressing med mye smak. Nydelig på pai, quiche eller et baconsmørbrød.

under 20 min enkel
FORHÅNDSVISNING

Kald rømmesaus

En favoritt på pizza, men ypperlig også til grillmat og fisk.

Kald rømmesaus

En favoritt på pizza, men egner seg også godt til blant annet grillmat og fisk. Ha gjerne i litt krydder, som hvitløk eller chili.

under 20 min enkel
FORHÅNDSVISNING

Pepperonisaus

En saus med mye smak til okse eller svin. Prøv den til pizza også!

Pepperonisaus

De kalde sausene er enda raskere å lage enn de varme. Denne sausen har mye smak, og vil derfor passe godt til kjøtt. Prøv den også til pizza.

under 20 min enkel
FORHÅNDSVISNING