Brun saus

Denne tradisjonelle sausen er nydelig til kjøttkaker, vilt og fiskekaker.

Tzatziki med kremet geitost Avocadosaus
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
2 ½ ss meierismør
3 ½ ss hvetemel
4 dl oksekraft eller sjy
salt og eventuelt pepper

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en kjele og la det bli gyllent før melet røres inn. La blandingen bli jevnt brun. Rør godt hele tiden og ikke ha for sterk varme. Beregn ca. 10 minutter å brune smør og mel, noe lengre tid hvis du har en stor porsjon.
  2. Spe med varm kraft eller sjy, ca. halvparten av væsken om gangen. Rør godt for å unngå klumper.
  3. Kok sausen i ca. 5 minutter etter at den er ferdigspedd. Smak til med salt og eventuelt andre smakstilsetninger.
Kokkens tips

Brune sauser passer best til stekt kjøtt og eventuelt stekte fiskekaker.