Fiskesaus med paprika

Fiskesaus med paprika er nydelig til hvit fisk, men prøv den også til lyst kjøtt som kylling, kalkun eller svin.

Hvitvinsaus Smørsaus
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk liten purre
1 stk liten rød paprika
1 dl kremfløte
2 ss smør
1 ts paprikapulver
1 ½ ss hvetemel
3 dl fiskekraft eller ferdigblandet fond/buljong
nykvernet salt og hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. Snitt og skyll purren og skjær den i tynne skiver. Skjær paprikaen i små terninger.
  2. Smelt smøret i en kjele, tilsett paprikapulver og finsnittet purre. Stek purren under omrøring ved svak varme i 6–8 minutter til den er blitt myk. Tilsett melet i blandingen og rør det raskt inn.
  3. Trekk kjelen av varmen og tilsett gradvis fiskekraft/buljong under stadig omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
  4. Tilsett paprikaterningene og la sausen småkoke i 5–10 minutter. Rør av og til.
  5. Pisk fløten.
  6. Tilsett den piskede fløten og smak til med salt og pepper. Sausen passer til kokte eller stekte fiskeretter.