Karrisaus

Karrisaus er godt til kylling, kalkun, hvit fisk og scampi.
Rekesaus Ostesaus
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
½ stk eple
3 stk sjalottløk
2 ss smør
1 båt hvitløk
1 ss karri
1 ss hvetemel
2 dl hønsekraft
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Skrell eplet og del det i små terninger. Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk.
  2. Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett eple, løk, hvitløk og karri i kjelen og la det hele surre på middels varme i noen minutter til løken og eplet har myknet.
  3. Tilsett hvetemelet og rør det godt inn. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn.
  4. Tilsett hønsekraft/buljong, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
  5. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til.
    Ernæringsrådgiverens tips

    For å redusere fettinnholdet noe, kan du bytte ut vanlig crème fraîche med en lettere variant. Du bevarer den gode smaken, men sausen kan bli litt tynnere. 

  6. Smak sausen til med salt og pepper før servering.
    Kokkens tips

    Karri er et blandingskrydder som består av flere sterke og aromatiske krydder. Karri er derfor ikke bare karri, krydderet kommer i mange smaksvarianter og sterkhetsgrader. Prøv deg derfor litt frem i forhold til hvilken mengde som er passe for dine smaksløker.