Rekesaus

Rekesaus smaker herlig til retter med fisk, skalldyr, kylling, kalkun, pasta eller lettdampede grønnsaker.

Smørsaus Karrisaus
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 ss smør
1 stk rød chili
2 stk vårløk
1 ss hvetemel
3 dl fiskekraft eller rekekraft
1 ½ dl crème fraîche orginal, 35 % eller matfløte
2 ss limesaft
½ stk lime
nykvernet salt og hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. Vask lime, riv av skallet og skvis ut saften.
  2. Smelt smøret i en kjele ved middels varme.
  3. Del chilien på langs og fjern frøene. Finsnitt chili og vårløk, og la det surre i smøret i noen minutter.
  4. Tilsett hvetemel og kok under omrøring i ca. 2 minutter.
  5. Ta kjelen av varmen og tilsett rekekraften gradvis under omrøring med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp, under omrøring. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til.
  6. Tilsett crème fraîche eller matfløte og kok opp. Smak til med limesaft og revet limeskall, salt og pepper.