Smørsaus

Smørsaus passer perfekt til fisk, stekte grønnsaker og skalldyr.

Fiskesaus med paprika Rekesaus
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
3 ss sjalottløk
2 ss hvitvinseddik
1 dl hvitvin eller alkoholfri hvitvin
2 ss kremfløte
200 g smør
2 ss sitronsaft
nykvernet salt og hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. Skrell og finhakk sjalottløk.
  2. Ha finhakket sjalottløk, hvitvinseddik og vin i en kjele. La det koke til væsken er redusert til en sirupsaktig saus på ca. 2 ss. Tilsett kremfløte og la blandingen koke opp.
  3. Pisk inn små terninger med smør. Fortsett til alt smøret er pisket inn. Pass på at det ikke koker underveis, men at temperaturen ligger oppunder kokepunktet.
  4. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sil sausen før servering eller la den være som den er.