Tzatziki med kremet geitost

Spis denne kjente greske dippen sammen med godt brød, eller server den med søndagssteken.

Yoghurtdipp med gressløk Brun saus
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk slangeagurk
½ ts salt
2 båt hvitløk
1 beger gresk yoghurt
125 g kremost naturell av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Skjær agurken på langs og ta ut kjernen.
  2. Grovriv agurken og rør inn saltet. La agurken ligge i en sil til det meste av vannet er rent fra. Du kan godt hjepe til å klemme ut en del vann på slutten, da trenger det ikke ligge like lenge. 
  3. Bland ost og yoghurt til en jevn krem. Tilsett presset hvitløk. Bland inn agurk, og smak til med salt og pepper.
Kokkens tips

Gresk yoghurt kan erstattes med naturell yoghurt, men da bør du sile yoghurten i omlag 30 minutter i et kjøkkenhåndkle eller filter slik at den blir litt tykkere.