Sjokolade- og tomatsaus

Dette er en robust og smaksrik saus som passer godt til grillet kylling, kalkun og svinefilet.

Suprémesaus
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
4 stk tomat
½ stk liten løk
1 båt hvitløk
2 ss smør
½ ts malt kanel
½ ts salt
½ dl hønsekraft eller ferdigblandet fond/buljong
35 g mørk sjokolade, 70% kakao
½ dl crème fraîche orginal, 35 %
½ ts sukker
1 ss frisk timian (finhakket)
nykvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og skjær et kryss i bunnen av hver tomat.
  2. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fres løk, hvitløk, kanel, og revet muskatnøtt i smør på middels varme i noen minutter til løken har myknet.
  3. Skold tomatene. Finhakk tomatkjøttet og tilsett det i kjelen sammen med hønsekraft/buljong og salt. La det hele småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Riv sjokoladen og rør den inn i sausen.
  5. Tilsett crème fraîche og sukker og smak til med nykvernet salt og pepper. Strø over litt finhakket timian før servering.
Kokkens tips

For å skolde tomater legger du tomatene i kokende vann til skinnet løsner (1–2 minutter). Ta tomatene opp fravannet og legg dem til avkjøling. Ta skinnet av tomatene, og rens ut frøene.