Skogsoppsaus

Skogsoppsaus er en kraftig og smaksrik saus som krever kjøtt med mye smak.

Bearnaisesaus Brun saus med melk
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 ½ dl kjøttkraft eller ferdigblandet fond/buljong
1 ½ dl melk
10 g tørket skogsopp (gjerne kantarell)
100 g frisk sjampinjong eller annen frisk sopp
3 stk sjalottløk
2 ss smør
1 ss hvetemel
2 ss portvin eller annen hetvin (kan sløyfes)
1 dl kremfløte
½ ts salt
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok opp kjøttkraft eller buljong og lettmelk og tilsett tørket skogsopp. Slå ned varmen på platen og la skogsoppen trekke i væsken til den er myk.
  2. Finhakk frisk sopp og sjalottløk, og fres dette i smør under omrøring i noen minutter.
  3. Tilsett hvetemel, og rør det godt inn i blandingen.
  4. Ha væsken med den tørkede skogsoppen i en hurtigmikser eller bruk stavmikser og kjør blandingen til en jevn masse.
  5. Massen tilsettes i sopp- og løkblandingen under omrøring. Kok opp sausen og tilsett hetvin og fløte.
  6. La den småkoke i ca. 10 minutter og smak til med salt og pepper.